ΚΑΡΟΛΟΥ 2 - 6

Αθήνα, ΤΚ 10437

+30 210 3248 400

Εξυπηρέτηση πελατών 24/7

info@oteasfalisi.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τι πρέπει να κάνω…για να πάρω την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για την ασφαλισμένη κατοικία μου;

Πηγή: Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ)

Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να εποφεληθούμε της έκπτωσης που κερδίζουμε μέσω της ασφάλισμένης κατοικίας μας:

ΒΗΜΑ 1: Μέχρι τις 22.02.2024 υποβάλω αίτηση μέσω της εφαρμογής myPROPERTY της Α.Α.Δ.Ε.

ΒΗΜΑ 2: Επιλέγω τον Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) που αντιστοιχεί στην ασφαλισμένη κατοικία μου και τον συσχετίζω με τον αριθμό του αντίστοιχου ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
BHMA 3: Αν στην ίδια κατοικία αντιστοιχούν περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια επαναλαμβάνω τη διαδικασία για κάθε αριθμό συμβολαίου.
ΒΗΜΑ 4: Αν έχω και άλλες ασφαλισμένες κατοικίες, επαναλαμβάνω τη διαδικασία για κάθε κατοικία.

BHMA 5:  Αν υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που έχουν δικαίωμα στην ασφαλισμένη κατοικία (συνιδιοκτήτες, επικαρπωτές κλπ), δηλώνω τα ΑΦΜ τους για να ενημερωθούν μέσω της ΑΑΔΕ και να προχωρήσουν οι ίδιοι σε υποβολή αίτησης μέσω της πλατφόρμας με τους δικούς τους κωδικούς
BHMA 6: Μετά την υποβολή της αίτησης και μέχρι τις 11.03.2024 η ασφαλιστική μου εταιρία επιβεβαιώνει την αντιστοίχιση της ασφαλισμένης κατοικίας με τον αριθμό του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
BHMA 7: Κατά την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, η αρμόδια διεύθυνση της Α.Α.Δ.Ε. επαληθεύει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Δείτε περισσότερα για την Ασφάλιση Κατοικίας

Μιλήστε με έναν ασφαλιστή

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Επιλέξτε την ιδιότητά σας ( Ιδιώτης / Επιχείρηση ) και συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλα τα ασφαλιστικά νέα και τις προτάσεις μας.